Archiv starších čísel

Ročník 2007/07

  • winery1alt.jpg

    Rakouská vína jsou v kurzu

    To, že rakouská vína získávají stále větší mezinárodní věhlas i prestiž, potvrzuje nejlépe fakt, že právě jim bylo věnováno nejnovější (141) vydání Parkerovy „bible vín“ Wine Advocate, a že ze všech testovaných značek byly všechny oceněny více než 90 body. Tento úspěch vynikne ještě víc, když si uvědomíme, že jde o zemi, která nemá zrovna ideální klimatické podmínky pro pěstování révy…

    [rubrika Gastronomie]
  • doutnik3.jpg

    Tajemství doutníků I.

    Kolem výroby doutníků se vytvořilo mnoho pověstí, možná i proto, že většina zemí, které je produkují, jsou z hodně vzdálené Karibské oblasti. Tím navíc evokují v mysli Evropanů představy pirátských nájezdů, ukrytých pokladů a mýtických událostí…

    [rubrika Doutníky]
  • lobster.jpg

    Den švédských raků

    Skandinávská kuchyně nepatří sice k těm kulinářsky vyhlášeným, ale rozhodně to neznamená, že by byla špatná. Není snad jen – hlavně vzhledem k drsným přírodním podmínkám - tak pestrobarevná či rozmanitá jako třeba ta z jihu Evropy. U nás je téměř neznámá, jediné, co si je většina našinců schopna vybavit, jsou švédské stoly. Takže pro ně, ale nejen pro ně, jsme připravili krátký přehled, včetně několik zajímavostí a receptů…

    [rubrika Gastronomie]
  • lisovani.jpg

    Doutník je fenomén

    Popularita doutníků u nás rok od roku stoupá, stejně tak i počet konzumentů. Staly se totiž nejen dobrým kuřivem, ale i symbolem úspěchu a životního stylu určitého segmentu lidí, v rámci jakéhosi vítězného rituálu si ho zapalují dokonce i ti, co jinak vůbec nekouří - například slavní sportovci …

    [rubrika Doutníky]